Zomerspagetti...!

Gisterenmorgen ben ik met John naar de Metro gereden. John gaat elke donderdagmorgen om zijn inkopen voor het weekend te doen. Om dat ik nu enkele dagen vakantie heb, ben ik mee geweest.
Ik moest wel zéér vroeg opstaan. Om zes uur! Man, dat is vroeg!


De Metro is niet de gezelligste plaats om te shoppen maar ze hebben wel veel en je ziet er toch dingen die in het normale circuit niet te koop zijn. Het verbaast me iedere keer hoeveel half afgewerkte producten je er kan kopen. Zelfs als je niet kan koken kan je een restaurant openen. Je koopt een zakje van het een of het ander en warmt het op...
Mijn bedoeling was om wat onvindbare kruiden te kopen en enkele potten fond en fumet. Ik koop de rest liever bij mijn vaste winkels...


Na de boodschappen hebben we bij de koffie nog gezellig - ik bevroor ondertussen van de koude in mijn zomerkleed - gebabbeld met de een en de ander. John kent ook alleman... Ik heb dus gehoord dat het aan de kust dit seizoen door het slechte weer héél moeilijk is om commerce te doen. En dat je in Brussel op de vroegmarkt nog één euro betaald voor een bak tomaten omdat er geen vraag is. De mensen hebben met dit weer geen zin in tomaten. Kijk, zo'n babbel daar steekt ne mens nog eens wat van op...
Thuis zaten Koen en zijn Ipad te ontbijten. Als hij mijn doosje aankopen zag - ja, zoveel was het echt niet - was zijn opmerking "Moet je nu daarvoor zo vroeg opstaan?" Hij is meestal vol begrip voor mijn rare snukken... maar hij begrijpt niet écht de ziel van een ware Foodie.


Met mijn aankopen heb ik nog een lekker slaatje gemaakt. Ik had de luxe van twee kleuren courgetten - groene én gele - wat niet speciaal anders smaakt maar wel wat extra kleur geeft. Deze sla kan je alleen in het seizoen maken met jonge dunne courgetten. Met wintergroenten is dat niet eetbaar.
Met een julienne snijder schraap je de courgetten aan alle kanten af. Niet te diep. Het sponsachtige deel hou je best om in je soep te doen. Leg de spagettislierten in een kommetje en duw er een halve citroen over uit.

 
Kruid voldoende met peper en zout. Giet er een gulle scheut olijfolie over - lekkere olie! - en proef of het lekker is.


Werk dan af met wat verbrokkelde feta en geroosterde pijnboompitten. Een beetje fijn gesneden munt is er ook heel lekker in. Je kan het zo eten maar het is ook niet slecht als begeleiding bij wat geroosterd vlees.Alhoewel het geen zomer is..  blijf ik doen alsof en maak het ene zomerslaatje na het andere!Summer Squash


Ingrediënten

  • dunne courgetten
  • olijfolie
  • citroen
  • peper en zout
  • pignons des pins
  • feta
  • munt

Geen opmerkingen