Tour de France Food...!

We zitten volop in den Tour de France... die jongens moeten weer bergop bergaf Frankrijk door. Ik zet in de namiddag meestal de radio op terwijl ik - ja, juist - met de GROTE KUIS bezig ben. Kwestie van tezamen af te zien... Nu heb ik gisteren met de verse rode bietjes in mijn frigo een echte coureur maaltijd in mekaar gestoken. Niks geen pasta maar rode bietjes.

 
Bieten binden zeer goed de zuurstof in het bloed en zijn dus een soort van natuurlijke doping. Ook de lopers onder jullie hebben er baat bij om extra zuurstof in het bloed op te nemen. Dus allemaal aan de rode bieten!
Mijn bietjes waren mooi en jong...dus nog geen dikke huid maar ik heb ze toch geschild en er het decoratieve staartje aangelaten. De dikste in zes stukken gesneden, olijfolie op de bakplaat, lekkere tijm, oregano en rozemarijn erover en beetje peper en goed wat zout. Dan een 25-tal minuten in een oven van 180°C zodat ze aan de randjes lekker bruin worden.

 
De bietjes worden zoet en carameliseren een beetje. De combinatie met zoute feta en een scheutje olijfolie is schitterend.
Ge moet natuurlijk niet persé een coureur zijn om hier van te genieten!Geroosterde rode bietjes


Ingredïenten

 • enkele frisse jonge rode bietjes
 • gedroogde tijm, oregano en rozemarijn
 • olijfolie
 • peper en zout
 • feta

4 opmerkingen

 1. caroline sustronck5 juli 2012 om 11:35

  Er staan bietjes in ons stadsmoestuintje die dringend moeten geoogst worden: die gaan dit weekend in de oven! Dank je wel voor dit receptje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh fijn! Ik heb bietjes in mijn tuin! Ok, de plantjes zijn nog maar 2 cm hoog maar dan weet ik al wat ik er in de toekomst met ga doen!
  Merci! Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bietjes waren overheerlyk!!! Een recept om bij te houden. Smaakt naar meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen