De moestuin van Luc...

Luc - de man van ons Kris - heeft een moestuin. Met een serre. Vol tomaten. En met twee prachtige meloenen.

Echt iets om met recht en rede trots op te zijn... Elke dag kan ons Kris - mijn zusje uit Kieldrecht - er groenten uit plukken om iets lekker klaar te maken. En koken dat kan ze! Gisteren heeft ze zalig gekookt uit het nieuwe kookboek van Pascale Naessens...

Héél gezond en lijnvriendelijk. Dat kookboek is haar echt op het lijf geschreven. Veel mediterrane recepten, massa's groenten, vis en dessertjes op basis van fruit. Mevrouw Jambers en onze Kris krijgen allebei een dikke proficiat! Alles was lekker, gezond én lijnvriendelijk.
  

Het dessert - perziken met aardbeien gestoofd in een beetje olijfolie met een takje rozemarijn was écht de max. Simpel maar ongelofelijk lekker. Zet een pannetje op het vuur en giet er wat olijfolie in. Ons Kris zweert bij Marokkaanse olijfolie. Snij wat rijpe perziken in stukken en als je ze vindt wat rode mirabellen. Stoof ze met een takje rozemarijn. Zet het deksel op de pot. Wanneer het fruit bijna gaar is, voeg je de aardbeien toe. Stoof nog even verder en roer even om. Dien op in diepe bordjes en strooi er voor de crunch wat pompoenpitten over. Da's echt de zomer in een bord... Het was een zalige middag in Oost-Vlaanderen.


En als afscheidscadeau hebben we nog hele een emmer polderpatatjes meegekregen.Gebakken fruit van Pascale


Ingrediënten

 • rijpe perziken
 • rode mirabellen - optioneel
 • lekkere aardbeien
 • een takje rozemarijn
 • olijfolie
 • suiker indien nodig - proef even of het nodig is!

4 opmerkingen

 1. Oh, ik ben jaloers op de moestuin! En had ook wel graag van het dessert gesmuld ;)
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel, Els, dat dessertje kun je ook zonder moestuin gemakkelijk in mekaar draaien... Alle zacht, zoet zomerfruit kan de pan in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat moeilijk om meloenen te kweken? Ik heb het altijd al een keer willen doen. Is het aan te raden omdat in een kas te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn schoonbroer heeft dat in zijn kas gedaan...Hij was zeer fier op de meloenen dus ik denk dat het niet zo gemakkelijk is. Helaas heb ik geen groene vingers en kan je dus niet verder helpen!

  BeantwoordenVerwijderen