Geroosterde Couscous...Wij hebben telenet. Zoals zovelen... Erg gemakkelijk als je weinig tijd hebt om tv te kijken. Je neemt op wat je tof vindt en kunt kijken wanneer je tijd en goesting hebt. Ik heb zo een abonnement genomen op Food Channel - na wat gezaag bij Koen - en ik neem er elke dag programmas van op. My favourite is Ina Garten alias de Barefoot Contessa. Ondertussen heb ik er al twee kookboeken van gekocht. Leuke dikke madam die super goed kan koken en juist zoals ik zot is van Parijs.


Maar daar wilde ik het nu eigenlijk niet over hebben... maar over Cookery School. Dat zit bij Net Gemist. Het is de een of andere reeks van de BBC die ze ingekocht hebben bij telenet. Ik ben er fan van... Om de recepten op te schrijven moet ik soms drie keer over en weer spoelen. En Koen zegt dan vanachter zijn computer : "Maar je hebt dat toch al gezien!" Dhhhh...
't Recept van de couscous is dus van Cookery School. Ik heb het al drie keer klaar gemaakt. Twee keer om te oefenen en een keer voor echt. Voor mijn bezoek van verleden zaterdag.


Je maakt dus couscous zoals gewoonlijk. Couscous korrels in de pot wat kippenbouillon er bij en een ook kurkuma - geeft een mooie smakelijke gele kleur - 6 draaien van de pepermolen en wat zout. Afsluiten met een verhoudfolie. Een half uur laten staan. Tot daar niks speciaals.
Zet je oven ondertussen aan op 180°C. Neem je bakplaat en doe er wat olijfolie op. Verspreid nu al de couscous over de bakplaat. Doe er nog wat olijfolie over en zet in de oven. Ongeveer 10 minuten als je oven op temperatuur is. Je ziet de couscous aan de zijkant lichtbruin worden. Da's het moment om de bakplaat eruit te halen.

 
Ondertussen moet je al wat platte peterselie en verse munt versnijden en wat pignons bakken. Als de couscous klaar is doe je er nog wat olijfolie over - nee, je wordt daar echt niet dik van - de pignons en de kruiden. Da's Noord-Afrika op zijn best!Geroosterde Couscous


Ingrediënten

  • 175 gram couscous
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 220 gram kippenbouillon
  • 6 draaien van de pepermolen
  • zout 

3 opmerkingen