A Sunday in Paris...

Wat doe je in Parijs als de winkels toe zijn? Juist, ja...tentoonstellingen bezoeken. En hadden wij eventjes geluk! In Beaubourg was er een overzichtstentoonstelling van Gerard Richter. My most favourite painter ever.


Ooit heb ik Koen zo zot gekregen om op een herfstige zondag weg en weer naar Dusseldorf te rijden om een expostie van Richter te gaan bekijken. Maar geloof me it's worth the effort! En in Versailles - even buiten de stad - konden we Joana Vasconcelos gaan bekijken. Het is een goedgevormde Portugese madame die exuberante kunstwerken in mekaar steekt.
Haar pronkstuk - de schoenen van Marilyn - volledig gemaakt met inox kookpotten moesten we gezien hebben... Nu het was die zondag de arrivé van de Tour de France op de Champs Elysées. Super druk dus. Wij dachten dat er dus bijna niemand naar Versailles zou rijden. Dat was natuurlijk buiten de gewone toerist gerekend... Duizenden mensen stonden aan te schuiven om in het Chateau en de Jardins te geraken.Het was dus even op de tanden bijten. Toch kun je leuke foto's maken als je staat aan te schuiven. De werken van Joana waren reuze groot en hadden soms wel iets Jef Koons-achtig...
We hebben 's middags heerlijk gepicknickt in het park en genoten van de fonteinen en de bijhorende klassieke muziek...
In de late namiddag waren terug in 't stad om nog even onze Richter te bekijken.Kijk even mee naar onze foto's en... misschien willen jullie dan ook nog even weg en weer naar Parijs juist om Gerard Richter te gaan bekijken. Ik zou zeggen zoals de Guide Michelin...ça vaut le voyage!

1 opmerking