A nice little salad...!

Forever Summer - je weet wel dat kookboek van Nigella - het zou niet voor mij zijn. Ik hou van de afwisseling van onze seizoenen. Alhoewel de winter me wel net iets té lang duurt... Op food gebied valt er elk seizoen wat nieuws te beleven. Neem nu de verse vijgen die op dit moment overal in de winkels liggen. Hemels gewoonweg zo'n verse vijg met wat gemalen peper. Ik eet ze nu zo uit het vuistje.


Combineer ze met wat zoutigs - Parmaham, mozzarella... you name it - en je hebt een gemakkelijk en delicieus eind zomer gerechtje. Ook heel belangrijk is lekkere olijfolie en balsamico. Die maken de sla écht af. Tijdens ons beursbezoek heb ik vlug nog wat lekkere balsamico gekocht van Olive&Co - zij hebben altijd een stand op Villepinte. Juist zoals mijn Maldon zout kan ik echt niet zonder. In Rijsel heb je ook een winkel - in dezelfde straat als Patisserie Meert.
Gelukkig hadden we gisteren het verstand om tijdig uit Parijs te vertrekken voor de grote rush. Sofie heeft voorbeeldig voor de eerste keer dwars door Parijs gereden wat geen sinecure is met al die agressieve Parisiens. We waren om zes uur terug in Kortrijk. Ik kon dus nog wat boodschappen doen... verse vijgen, wat sla, Parma en mozarella.
En het eerste herfstslaatje was een feit.Vers vijgenslaatje.


Ingrediënten
  • salade liefst van die paarse want die kleurt mooi bij de vijgen
  • enkele zeer rijpe verse vijgen
  • parmaham of andere lekkere ham
  • mozarella di bufalo
  • lekkere oude balsamico
  • goede kwaliteit olijfolie
  • Maldon zout
  • zwarte verse peper

1 opmerking