Zoete patatjes...

Zoete patatjes, dat eet ik écht graag... als puree of geroosterd in de oven. Altijd even lekker. Simpel en eerlijk eten. Vandaag een receptje uit Ottolenghi.Voor mijn verjaardag - nu al weer een eeuwigheid geleden - had ik bij Theoria een boekenlijst. Zoiets als een huwelijkslijst maar dan voor boeken... In plaats van de gebruikelijke boekenbons - ook niet slecht, maar minder origineel - kies je op voorhand een aantal boeken uit waar de mensen dan ook weer hun goesting uit kiezen.

 

Héél tof moet ik zeggen. Een echte aanrader. Ottolenghi, het kookboek stond dus onder andere op mijn boekenlijst. En Marijke kocht het voor mijn verjaardag. Zalig. Heerlijk leesboek - voor mij zijn kookboeken in de eerste plaats leesboeken...het koken komt véél later. Dùs, om een lang verhaal kort te maken,  het receptje van vandaag is geïnspireerd op Ottolenghi.
Rooster je zoete aardappelen - in zes gesneden en gecoat met olijfolie peper en Maldon zout - in de oven op 200°C.
Na ongeveer een twintigtal minuten zijn ze gaar en bruin. Schik ze op een bord en snij enkele zeer rijpe vijgen in vier en voeg ze erbij. Kruimel er wat verse geitenkaas over. Ik heb een Larrytje genomen. Lekker fris.


Snij er nog wat rode chili over. Mét of zonder pitjes - het hangt er vanaf hoe heet je het wilt hebben. En giet er tenslotte nog wat oude dikke balsamico over - in dit geval is hoe duurder hoe beter.
Wel, liefste mensen, dat hé, dat is nu echt vegetarisch eten met een sterretje...Zoete aardappelen met vijgen en geitenkaas


Ingrediënten

  • enkele mooie rijpe vijgen
  • twee dikke zoete aardappelen
  • een halve rode chili
  • een Larry
  • oude dikke balsamico

2 opmerkingen