Een kom warme soep...

Niks doet meer deugd als het wat frisser wordt dan een kom warme soep... En bij ons is tomatensoep de absolute favoriet. Soep is ook super gemakkelijk te maken en je hebt er ver geen omzien naar. In normale omstandigheden - als ik gewoon thuis ben - liggen bij mij de tomaten op de groentenschaal in de keuken.

Maar omdat we vorig weekend niet thuis waren - Madrid as you know already! -  had ik alle tomaten in de groentenla van de ijskast gekieperd. De kwaliteit was dus niet meer super maar wel nog ideaal voor mijn soep. Ik heb de soep in mijn Thermomix gemaakt. Soep maak ik nooit meer in een kookpot op het vuur sinds ik dat supermachien heb. Maar voor diegenen die dat nog altijd niet gekregen hebben van hun echtgenoot... no problem met een gewone staafmixer of blender gaat het even goed. Begin dus met een dikke ajuin een zestal minuten te stoven in wat olijfolie.Voeg dan de in stukken gesneden verse tomaten toe. Stoof nog eens zes tot acht minuten.

Als je geen Thermomix hebt, vergeet dan niet te roeren in je kookpot! Voeg dan 600 ml kippenbouillon toe én het key ingrediënt: de geconcentreerde groentenpasta van Elvea. Echt superspul. Ik kan niet meer zonder! Véél lekkerder dan gewoon tomatenconcentraat...  Je vind het gewoon in de Delhaize bij het rek van de tomaten in blik.


 
Laat de soep nu 25 min goed doorkoken. Mix of blend de soep. Of draai ze door een passe-vite... ouderwets maar wel efficient om de velletjes te verwijderen. Wel veel afwas natuurlijk! Proef nu. En voeg een beetje suiker toe - altijd wat suiker gebruiken om de aciditeit van de tomaten te breken - en misschien ook nog wat zout.Om te serveren kan je er een scheutje oude zoete balsamico door roeren maar het hoeft echt niet ze is naturel ook héél lekker. Geef er een lekker boterhammeke met zoute boter bij en je hebt lekker en eenvoudig eten.
Supersimpele Tomatensoep


Ingrediënten

 • een dikke ajuin
 • wat olijfolie
 • een achttal overrijpe tomaten
 • een potje Elvea groentenconcentraat
 • 600 ml kippenbouillon
 • wat suiker
 • zout
 • optioneel dikke oude balsamico

3 opmerkingen

 1. Francesco Del Ponte4 oktober 2012 om 14:02

  lekkere soep, gemaakt met topproducten als basis... wat is er nog beter int leven?
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zeg je het Francesco... starten met goei materiaal dat is al voor meer dan de helft gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker en simpel, wat moet een mens nog meer hebben? :)

  BeantwoordenVerwijderen