Madrid...

Gisterenavond zijn we rond middernacht thuis gekomen van ons weekendje Madrid.


Vandaar dat jullie me het hele weekend niet gehoord of gezien hebben... De wifi in onze kamer was archislecht, veel internetten was er dus niet bij. Maar ja, daarvoor ga je natuurlijk ook niet op citytrip.
We waren ook niet alleen, we waren met 44. Koen zat mee in de organisatie en heeft dus het hele weekend werk gehad om al zijn schapen in toom te houden...


Madrid is een mooie stad met prachtige gebouwen en zéér mooie gevels en soms had ik echt het gevoel in een zuiders Parijs te wandelen.
Alhoewel ons programma boeiend was en af en toe wat vrije tijd voorzag heb ik toch niet à fond kunnen food shoppen. Ik zal nog eens terug moeten gaan... De overdekte markt San Miguel heeft me een beetje ontgoocheld. Hoewel er nog heel wat foodstands zijn, had ik toch de indruk dat het meer en meer een toeristische atractie is.


Ik geloof nooit dat de Madrilenen daar hun dagelijkse boodschappen doen. Onze gids Sara - een Vlaams meisje getrouwd met een Spanjaard - bevestigde later mijn vermoeden.
Een van de Madrileense specialiteiten is een bocadillo - een broodje - met calamares. Een nogal copieus geval dat volgens mij het best genuttigd wordt als je met een kater zit. De allerbeste verkopen ze bij El Brillante vlak aan het museum Reina Sofia. Ik vind niet dat het er erg lekker uitziet maar ze verkopen er daar honderden per dag, het zal dus wel aan mij liggen.Spanjaarden hebben iets met gefrituurd eten. Ook churros - een soort beignet in slangvorm - kun je op elke straathoek vinden. En die gasten eten dat dus als ontbijt!Gelukkig hebben wij heel wat lichtere Spaanse specialiteiten te eten gekregen!2 opmerkingen

  1. Gefrituurd eten, niet voor mij!!!!!!! Gelukkig hebben jullie van de andere Spaanse specialiteiten kunnen proefen....
    Madrid, ziet er leuk uit, staat trouwens ook nog op ons programma, onder ons 2tjes, kan je bezoeken wat je wilt :)

    BeantwoordenVerwijderen