Kortijk ondersteboven...!

Sorry, beste mensen maar het was dus tot hiertoe onmogelijk om een blogpost te schrijven met al die verwikkelingen hier in Kortrijk... Wat een stress zeg... Gelukkig stond mijne goeie vriend John vanmorgen aan de deur om naar de markt in Rijsel te rijden. Eventjes buiten Kortrijk zijn doet nu écht deugd...  Onze marktkramers in Rijsel weten van niks en stellen dus ook geen lastige vragen.

 
De sfeer was top alhoewel er maar weinig kramen stonden. Ik had niet echt veel nodig en ging dus puur voor het plezier.


Noortje - Johns jongste dochter - had vanmorgen geen les en was dus ook van de partij. Onze boer uit Moeskroen stond er weer met prachtige pompoenen.
Ik heb toch maar een kwart gekocht voor soep of geroosterde pompoen...De kruiden kon ik natuurlijk ook niet laten liggen. Verse laurier, een botje dille voor bij mijn komkommers en wat platte peterselie.

 
En weet je wat ik nu ook eens voor de eerste keer gekocht heb? Verse witte bonen. Ik koop ze eigenlijk altijd gedroogd in de biowinkel. De madame van het kraam ernaast heeft me een recept gegeven - en als het lukt zal het hier op de blog verschijnen.


Noortje kreeg ineens hoge nood en dus moesten we een plaspauze inlassen. John en ik hebben ondertussen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en een koffietje gedronken in een leuk etablissement vlak bij de Notre Dame de la Treille.

 
Onderweg naar onze auto hebben we nog een bezoekje gebracht aan onze Italiaanse winkel. Magnifieke dingen hebben ze daar maar wel duur. Ik heb er de pasta gevonden die Nigella gebruikt in haar nieuwe uitzendingen op BBC.Een soort pastabolletje - je zou denken dikke couscous - met de mooie naam Fregola. Ga ik binnenkort ook eens proberen. Dus je ziet there is more to come...

1 opmerking