Le Vieux Lille.

Gisteren was het weer marktdag in Rijsel. Naar goeie gewoonte reden John en ik - nu in het gezelschap van Chantal - naar Le Vieux Lille. Tot onze verbazing was de hele Place du Concert een grote bouwwerf. Al de marktkramers stonden tijdelijk om het hoekje aan de Avenue du Peuple Belge. Ik was blij dat ze er waren maar de sfeer was toch ietwat anders.


Met het betere weer was het aanbod heel wat interessanter dan enkele weken geleden. Veel had ik niet nodig maar voor ik het wist was mijn boodschappenmand vol. Het is toch zo verleidelijk! Ik heb ook voor de eerste keer dit jaar meloenen gekocht. Zolang het koud is kan ik ze niet kopen. Da's zomereten. Ik weet nu ook - dankzij een van de marktkramers - dat je altijd "une femelle" moet kopen. Ja, de vrouwtjes zijn de lekkerste...bijna altijd goed van smaak. Kijk onderaan de meloen of er platte bubbeltjes opzitten, dat zijn de vrouwelijke meloenen. En die moet je kopen.


John had in de Knack een adres gevonden van een nieuwe bakker in de Rue Esquermoise : Alexandre Croquet. Naar het schijnt zijn zelfs Alain Ducasse en Michel Troisgros in vervoering van zijn baksels. Wij dus daarheen.


Mooi zeg! Very design interieur  en super vriendelijk personeel dat over elk brood een uitleg wist. Persoonlijk vond ik de broden er nogal bruin gebakken uitzien. Ik heb dan ook maar voor een lekkere klassieke brioche gekozen.


Op weg naar de Grand Place - voor een aperitiefke - passeerden we nog bakkerij Meert.


Even overwoog ik om voor Koen een stukje citroencake mee te nemen maar bij het zien van de prijs verging mijn goesting : 2,50 euro voor één sneetje cake!
Neen, de foto staat niet ondersteboven. Ik heb een foto van de etalage van binnenuit getrokken...


Geen opmerkingen