Een lekker ijsje...

Delia, da's een klassieker in de Engelse keuken. Ze gaat al decennia mee en heeft Engeland een ei leren koken. Haar recepten zijn superbetrouwbaar, alles is grondig uitgetest.



Ik heb de meeste van haar kookboeken al jaren in mijn boekenkast staan en raadpleeg ze heel dikwijls. Het ijsje van vandaag is een variante op haar Eton Mess. Bij ons thuis is het een heel geliefd dessert.



Koop bij je bakker goeie meringue of in het ideale geval maak je ze zelf. Niet moeilijk en een leuk werkje voor op een luie zondag. Meringue bewaart heel goed en je kan er dus een heleboel tegelijk maken. Als ik er tijd voor heb, vind ik het best een leuk werkje en dan vooral het spuiten van de schuimpjes op de bakplaat. Zorg voor een doos vanille ijs, zoete aardbeien - op tijd uit de frigo zetten, ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur - en frambozencoulis. Ook hier kan je de coulis zelf maken van aardbeien of frambozen maar zo'n zakje in de diepvries is zéér handig. Ja, meer is er niet voor nodig. Simpel maar de combinatie is zalig!


Snij je aardbeitjes in vier, doe ze in een kommetje en strooi er wat suiker op. Laat zeker een half uur tot een uurtje trekken. Brokkel je meringue in grove stukken en verdeel over de kommetjes. Schep een royale bol ijs erbij, doe de aardbeien er bij en giet er dan een flinke geut saus over. In het oorspronkelijke dessert komt er geen ijs aan te pas maar wel een grote schep geklopte slagroom. Aan jullie om de keuze te maken... het is allebei lekker.


Het weer trekt nog altijd op niks maar wij laten dat hier niet meer aan ons hart komen... wij eten ijs!


Eton Mess

Ingrediënten

  • een bakje aardbeien
  • een of twee grote meringues
  • vanille ijs
  • aardbeien of frambozencoulis
  • een beetje suiker

Geen opmerkingen