Sinksenweekend!

Heerlijk... twee dagen aan een stuk vrij. Voor ons winkeliers komt dat enkel voor met Pasen en met Sinksen. Koen is vanmorgen vroeg al vertrokken met de trein naar Brussel om de 20 kilometer te lopen. Ik had alle tijd voor mezelf...


Lekker ontbijtje op terras met dampende koffie, een toastje en - wat dacht je? - jawel, een nieuw kookboek.


Eindelijk heb ik eens een mooi boek over roosteren gevonden. Prachtige, sobere foto's én heel originele recepten. Ik heb al overal gele papiertjes tussen geplakt. De volgende weken krijgen jullie zeker de leukste recepten voorgeschoteld.
Vanmorgen heb ik ook mijn oven onder handen genomen. Het was op zijn zachts gezegd verschrikkelijk. Ik had vorige week op internet "easy oven cleaning" gegoogeld om de gemakkelijkste manier te vinden. Een potje amonniak de avond tevoren in de oven zetten en de hele nacht laten inweken. Dat zou wonderen verrichten. 't Zal wel! Twee uur heb ik er aan moeten schrobben. Nu heb ik de hele oven - twee wanden en de bodem - bekleed met aluminiumfolie. Dan heb ik hopelijk de volgende keer minder werk. Moesten jullie tips hebben...laat maar komen!


Voor de rest van het weekend zal het echter Dolce Far Niente zijn. Een mens moet toch af en toe zijn batterijen opladen.


Kookboek

Barbecue & Plancha
150 eenvoudige recepten om samen van te genieten.

Stéphane Reynaud.

1 opmerking

  1. Dank je voor de vermelding ;) En voor de geinteresseerden: mijn tijd was 1u54 min voor de 20 km. Als je graag loopt en je deed het nog nooit, schrijf je dan in voor de 20 km door Brussel. Eén van de meest sfeervolle wedstrijden. Even when it's hot hot hot.

    BeantwoordenVerwijderen