Grote Kuis!

Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar mijn voorraadkast staat altijd propvol... ook mijn (drie!) ijskasten en (twee!) diepvriezers zijn altijd goed gevuld. Psychologen hebben hier waarschijnlijk wel een of andere zinnige uitleg voor. Hoe dan ook af en toe moet ik eens een grote schoonmaak houden. Dus eerst alles er uit - sorteren en datum checken - daarna kan alles er weer goed geordend in. Kijk even mee hoe vlug ik dat kan! ;-) By the way, dat is écht mijn kast he. Dank je Bruno - mijn zoon - voor de assistentie met het filmpje!

 

Heel diep zijn mijn kasten gelukkig niet. Ik kan het overzicht nog bewaren. Vervaldata controleren is belangrijk! Ik heb de neiging om mijn mooiste en lekkerste spullen - mijn foodshopping - te sparen voor een speciaal moment. Soms spaar ik iets zo lang dat het over datum gaat en het uiteindelijk in de vuilbak belandt. Stom hé!
Een mooie, geordende voorraadkast waar je in een handomdraai wel zes of zeven maaltijden kan uit toveren da's mijn ideaal. Ik lees dus alles wat ik vind over "organising your pantry" maar waarschijnlijk zal het een onbereikbare droom blijven...


Doen jullie bloem en suiker in een voorraadpot? Ik vind dat écht mooi staan al die potten op een rijtje... Toch vraag ik me af... is dat wel praktisch? Ik weet graag of mijn rijst Basmati is van Bosto of Basmati van Tilda. En in zo'n pot weet je dat op den duur toch niet meer. Ook naar de vervaldatum heb je dan het raden. Maar soit, iedereen zijn gedacht. Ondertussen heb ik een lijstje met de meest essentiële items voor in je voorraadkast. Laat me weten of ik iets belangrijks vergeten heb!


Mijn ideale voorraadkast.
 • Maldon zout!
 • zwarte peper in een pepermolen
 • goede olijfolie
 • koolzaad olie om te bakken op hoge temperatuur
 • bouillonblokjes  - als je maar een soort wilt, neem dan kip
 • gedroogde pasta
 • rijst
 • tomaten in blik
 • tomatenpasta
 • anjovis
 • tonijn in blik
 • kikkererwten - goeie eiwitbron voor als je eens vega wilt gaan, je moet het wel lusten natuurlijk
 • mosterd van Dijon
 • verschillende soorten noten - deze bewaar je best in de ijskast ze worden anders vlug ranzig
 • soyasaus
 • ketchup - ook best in de frigo
 • honing
 • suiker
 • fijne bloem
 • zelfrijzende bloem
 • chocolade
 • bakpoeder
 • vanillesuiker
 • thee
 • koffie
 • een lekker fout snoepje voor in noodgevallen
De kruidenkast heb ik nog niet onderhanden genomen. Dat is voor een andere keer! 

Vanmorgen heb ik nog een leuke App - Our Groceries - gevonden voor op mijn Blackberry. Down te loaden op ieder type gsm. Je kan er verschillende boodschappenlijsten op maken en ze zelfs doorsturen naar je man of de kinderen... En iedereen kan doorstrepen als hij iets van de lijst gekocht heeft en dit de anderen laten weten. Super hé. Ik weet alleen niet of Koen hierover even enthousiast is als ik...

6 opmerkingen

 1. hé ! ik heb dat ook vaak met van die speciale lekkernijen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het sparen van de mooiste en lekkerste producten... herkenbaar! Je lijstje met essentials lijkt me heel nuttig. Ik heb de meeste zaken ook al in de voorraadkast staan, maar er ontbreken nog een paar. Weeral een fijne tip rijker! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik durf dat ook met te doen met nieuwe schoenen.... Soms staan ze al in de solden voor ik ze een keer gedragen heb!

   Verwijderen
 3. ik gebruik voorraadpotten en knip het label uit en steek het in de achterkant van de pot zodat je het kan lezen als je de pot omdraait. Ik doe dat niet uit schoonheid maar verpakkingen in Afrika zijn meestal slecht en zoiets als suiker trekt mieren aan als je het niet in een goeie pot steekt..
  en die lekkere dure dingen, die moet je gewoon opdoen als je er zin in hebt, ik spaarde mijn mooie bestek en glazen steeds voor gelegenheden, tot het zilver werd gestolen en sommige glazen braken.. dus nu drinken we ELKE dag uit kristal, haha
  PS ik vind je blog zo leuk, stijlvol gedaan! ik heb voor je gestemd bij Knack

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip! Ik ga dan toch me eens een serietje aanschaffen voor bloem, rijst... couscous en zo. Leuk dat jij helemaal vanuit Africa mijn blog volgt! Kan je de meeste ingrediënten vinden?
  En, ik heb ook nog zo'n kast vol met zilver...

  BeantwoordenVerwijderen