Caviaar d'aubergine...

Al jaren koop ik Eggplant Caviaar in de Delhaize.

 
Wij vinden dat in combinatie met Focaccia Romana een super aperitiefhapje. Het uitzicht - bruine smurrie - is niet denderend maar de smaak des te meer.


Nooit heb ik eraan gedacht om zelf caviaar d'aubergine te maken. Als je zo gemakkelijk iets lekkers in een potje kunt kopen waarom dan zoveel moeite doen. Tot ze onlangs het recept hebben veranderd bij Delhaize. 't Is echt hetzelfde niet meer...  Dus, ben ik maar zelf aan de slag gegaan. Na een beetje opzoek werk op de betere foodblogs heb ik een eenvoudig receptje samengesteld.


Neem een, twee of drie aubergines... de hoeveelheid doet er niet toe - het eindresultaat bewaart nogal goed in de frigo. Zet je oven op 200°C en rooster de aubergines op een bakplaat of in een ovenschaal totdat ze helemaal zwart zijn - steeltje en al - en je er een mes vlot kan doorsteken. Dat zal afhankelijk van de dikte van je aubergines tussen de 25 à 35 minuten zijn.


Laat ze afkoelen. Snij ze open en schraap er al het vruchtvlees uit en prak fijn zoals een banaan voor de fruitpap. Meng met wat geplette look, wat olijfolie voor de smeuigheid en zout naar taste. Om een beetje frisheid erin te krijgen doe je er nog een goeie kneep citroensap bij. Bak nog wat pine nuts bruin en het aperitieven kan beginnen...Caviaar d'aubergine

Ingrediënten

  • 2 à 3 aubergines
  • 1 citroen - twee kneepjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • zout
  • wat olijfolie

Geen opmerkingen