Waar is dat recept?

Hebben jullie dat ook? Ergens heb je een fantastisch recept gelezen en je wilt dat nu eindelijk eens klaarmaken. Kan ik dat toch zeker niet meer terugvinden... da's echt een probleem bij mij.Op het moment dat ik het lees, ben ik overtuigd dat ik het ga onthouden. Toch moet ik eerlijk bekennen dat als ik 's avonds in bed een receptje vind op een blogpost dat ik me dan 's morgens al niet meer kan herinneren op welke blog het stond. 't Kan natuurlijk de leeftijd zijn! Mijn laatste truc is nu een email naar mezelf sturen met het recept in. Je kunt je voorstellen dat mijn mailbox - die sowieso al afgeladen is - boemvol zit. Ik zie het bos niet meer tussen de bomen.


Evernote heb ik ook al geprobeerd... maar iets aan dat programma ligt me niet. Ik zie ook niet graag die groene olifant. Dus, ik wend me tot jullie... Heeft iemand goeie raad voor mij? Iets gemakkelijk waarvoor ik geen zes keer Koen moet lastigvallen voor ik het snap hé. Ok?

 
Natuurlijk doe ik nog altijd aan de onovertroffen ouderwetse manier... overschrijven in een schoon boekske. Zo heb ik er al héél veel. Als ik ergens een mooi schriftje zie liggen -  bij voorkeur Moleskine - laat ik me gaan. Nu, het probleem blijft hetzelfde. Ik weet niet meer in welk schriftje, welk recept staat.


Reorganising is aan de orde! Ik zal eens een week congé moeten vragen.

11 opmerkingen

 1. Ik been heel tevreden van YummySoup. http://hungryseacow.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het probleem... Persoonlijk hou ik een excel-filetje bij met 3 kolommen: de site of blog waar ik het gezien heb, de naam van het gerecht en welk soort gerecht het is (voor-, hoofd- of nagerecht, snack, salade, bijgerecht, soep, enz. -> soms is dit niet duidelijk uit de titel). Dus van zodra ik iets zie, excel open en direct intikken (dan moet je natuurlijk wel altijd een laptop bij hebben é :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede suggestie! Ja, mijn laptop ligt natuurlijk niet bij in mijn bed...

   Verwijderen
 3. Dank je wel Karel! Ik ga daar vanavond eens op kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ken je pinterest al ? ik gebruik dat daar voor, heel handig !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik ken het... Maar nog nooit gebruikt! Ik zal dit weekend eens op onderzoek uitgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is de recipe journal van Moleskine goed? Ik gebruik nu een gewoon blanco Moleskine boekje, maar schrijf niet echt recht :) wat maakt dat het niet echt overzichtelijk is. Is er genoeg plaats om alles op te schrijven per recept?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo en zo... je hebt een blad per recept opgedeeld in een stuk voor de ingrediënten en een stuk voor de bereiding. Als je groot schrijft en het een lang recept is, heb je niet genoeg plaats. De opdeling (appetizers, first courses, main courses...) is voor een deel vast en voor een deel kan je het zelf bepalen met zelfklevers. Het blijft - zoals bij alle moleskine boekjes - aangenaam papier om op te schrijven. En sowieso ogen ze stijlvoller dan allerlei andere gekleurde schriftjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Lieve, het staat hierboven ook al, maar Pinterest is geweldig! Veel succes met uitvogelen, kwestie van gewoon doen! Ik ga snel de ijsjes met mango en kokosmelk maken, hoop dat ik ze dan terugvindt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, daar zal ik nu ook eens aan beginnen... Iedereen lijkt enthousiast over Pinterest. En succes met de ijsjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan alleen maar beamen : Pinterest

  BeantwoordenVerwijderen