Mijn groenteboer...

Mijn buurman is tevens mijn groenteboer. Makkelijker kan niet hé! In de loop van de dag bel ik Francis op met mijn bestelling en 's avonds staat het voor mijn deur. Vooral met Koen die elke morgen met twee granny smiths ontbijt is dat veel sleurwerk gespaard.


De laatste tijd heb ik een crush voor avocados... ik zou er elke dag een eten. Ik heb er al veel toffe recepten voor gevonden op foodblogs. Kijk eens bij "In Jennies Kitchen" ze heeft een lekkere bruschetta met avocado staan - een beetje doorscrollen, het is na die croque monsieur.  Moet je echt eens proberen. Jennie eet het als ontbijt maar dat vind ik a bridge too far. Mijn persoonlijke favoriet is iets dat op het eerste zicht helemaal niks is.


Gewoon een ordinaire kropsla - met van die malse blaadjes.  Koop voor deze sla zeker een Hass avocado... zo een dikke zwarte. Die zijn veel lekkerder dan de groene. Duw er eens op - als niemand kijkt - en als hij een beetje meegeeft is hij rijp. Snij deze in stukjes. Knip de bovenste puntjes van je potje tijm. Nu nog een goeie crèmeuse vinaigrette. Et c'est tout! De avocado mengt zich met de vinaigrette en bedekt de sla met een groene crème... en dan daartegen dat pittige van die tijm. Ronduit heerlijk.


Tenminste als je zoals ik even zot bent van avocados...


Avocado slaatje.

Ingrediënten

 • een malse kropsla
 • een dikke rijpe Hass avocado
 • jonge verse tijmpuntjes
Vinaigrette

 • 1 eetlepel azijn - de blauwe hand, klassiek maar nog altijd onovertroffen.
 • 1/4 theelepel Maldon zout
 • 1/2 eetlepel fijne Maille mosterd
 • 6 eetlepels neutrale slaolie
 • 3 à 4 draaien van de pepermolen
 • 1 eetlepel lekkere mayonaise - zelf gemaakt of zelf gekocht!

Ja, zoals jullie merken, ben ik niet in de prijzen gevallen bij de Knack Blogawards. Toch was ik zeer blij met mijn nominatie... Als beginnend bloggertje doet zo iets wel deugd! Ik bedank jullie nog eens heel hartelijk voor al de stemmen! Dank zij jullie leuke commentaren en pageviews heb ik er iedere keer weer zin...

2 opmerkingen

 1. Je boft met zo'n buurman, het ziet er ook erg vers uit. Toevallig gisteren ook een salade gegeten met avocado, aardbeien, feta en munt. Héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm! Lijkt me zéér lekker... ik ga die salade ook eens maken. Zoet,zout,fris en smeuïg.

   Verwijderen