To hot to cook...

Het is warm zeg... zo warm...  Wij hebben hier nu eens nooit normaal weer. Deze week is het niet te doen en volgende week gaat het weer regenen! Koken kan nu even niet. Te heet. Dus vandaag een "no cook" receptje. Houmous of hummus whatever you want...

 
Om het gemakkelijk te maken starten we met een blik kikkererwten. Heb ik altijd in huis. Ik ben er zot van. Als Koen 's avonds een vergadering mét eten heeft, trek ik een blikje kikkererwten open. Ik snij er wat kerstomaten over en strooi er wat Maldon zout op en voilà fastfood à la Lieve. Ja, ik wijk af...  even bij de zaak blijven... Laat je kikkererwten uitlekken, afspoelen hoeft niet. Doe ze in de mengbeker van je staafmixer. Pers er een hele citroen over uit. Rasp of knijp er met de lookpers een teentje look in.

 
Neem twee eetlepels lekker tahin - ik hou van die van Lima mét zeezout - en voeg toe. Nog twee eetlepels olijfolie en zout en peper. Niet te veel, je kan er altijd bijdoen nooit uitdoen... Mix! Voorzichtig of anders hangt de hele keuken vol. Voeg wat water toe om het smoothier te maken. Ik heb zeker twee à drie eetlepels water er bijgegoten. Proef en voeg zout en peper toe indien nodig.

 
Garneer met wat geroosterde pijnboompitten en eet het met warme lekkere naanbroodjes. Naans - Indisch plat brood met garlic en koriander  - vind je in de bioplanet. Nog een glaasje witte wijn en de zwoele zomeravond kan niet meer stuk...


Houmous


Ingrediënten

  • een blik kikkererwten
  • een citroen
  • een teentje look
  • twee eetlepels tahin
  • twee eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • water


3 opmerkingen

  1. Oh, ziet er goed uit!
    smakelijk!
    liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heel erg lekker uit, maar waar koop je die tahin?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de biowinkels... in Kortrijk in K is er een heel goede biowinkel: All 4 Nature en dan ook nog in de bioplanet. Het is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Het is een klassiek product in de natuurwinkels.

    BeantwoordenVerwijderen