En dan is er koffie...

Als foodblogger krijg je af en toe een geschenkje toegestuurd... Ik heb graag pakjes, héél graag zelfs.
En als er dan zoiets toekomt op je blogadres is dat twee keer tof. Het was dus een pak van Douwe Egberts met vier nieuwe soorten koffie in. Ik mocht dat eens testen. Nu ben ik een echte koffieleut maar ik heb zo mijn eigen gewoontes. 's Morgens moet het vers opgegoten koffie zijn. Met een klassieke - verbeterde, isothermische - filter van Alfi. In een met warm water omgespoelde thermoskan.

 
Straffe koffie wil ik dan. Mijn mamma kan die zelfs niet drinken. Koen wel, hij heeft geen keus. 's Middags mag het uit de cafètiere komen. Gemakkelijk en héél lekkere koffie. Simpel als je alleen bent.

 
Ik ben persoonlijk geen Nespresso fan. Sorry, Georges! We hebben wel de hele santeboetiek in de keuken staan. Voor ons Simone - onze toffe poetsvrouw - en Koen op zijn vrije dag als ik er niet ben om voor hem koffie te zetten. Goeie zet van Douwe Egberts om vier verschillende meer eigentijdse smaken op de markt te zetten.

 
 
Die pakjes met Mokka en Dessert da's toch echt voorbijgestreefd, bijna vintage...
Dit is nu tenminste eens een goed alternatief voor de mensen die de capsules van Nespresso te duur vinden of die liever zelf koffie willen zetten zoals ik.


Heb je toch eens wat meer keus...en wie bedenkt er toch altijd die fantastische omschrijvingen? Je hebt het idee dat gewoon het kiezen van koffie een statement is... persoonlijk kies ik de zwarte Black. Helemaal mijn karakter : complex en rijk! Nu beste mensen van Douwe Egberts nog een tip. Ik zou vier mooie blikken dozen ontwerpen met dezelfde labels om de koffie goed te bewaren. Zo zou ik dan de vier soorten tegelijk in huis halen en de mooi gestylde dozen - ik ben maar even aan het verder denken - op mijn keukenkast zetten. En dan naargelang mijn mood zou ik de ene keer kiezen voor de Blauwe, subtiel en krachtig, en de andere keer voor de Rode en meer evenwichtige koffie. Mijn gasten zou ik vast en zeker de Witte voorzetten subtiel en zacht. Een beetje zoals met de Nespresso maar dan op mijn manier...
Zeg, en zouden jullie die pakjes niet wat kleiner kunnen maken? Dan koop je toch gemakkelijk wat meer soorten. Ik wil me niet moeien hé... maar ja, het zijn jullie die me het pak hebben gestuurd!

1 opmerking

  1. Leuke blog,leuk geschreven ! Als ik een koffieleut zou zijn,zou ik er zeker een pakje van kopen :-)
    Groetjes,Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen