Retour du marché...

Gisterenmorgen ben ik naar goeie gewoonte met John naar de markt in Rijsel geweest. Een beetje vroeger dan normaal, 't was lekker rustig... Het is nu echt een zalig seizoen om naar de markt te gaan. Alle kramen puilen gewoonweg uit van de lekkere dingen.


Alhoewel ik een strak boodschappenbriefje mee had was de verleiding weer te groot. Ik heb thuis moeten duwen om alles in mijn frigo's te krijgen. Voor de eerste keer heb ik nu ook Thaise pijpajuintjes gekocht - subtieler van geur dan de onze. Dat Vietnamees madammeke heeft altijd schitterende kruiden bij... ze is alleen verschrikkelijk opdringerig.
In de straat tussen de Place du Concert en Place aux Oignons - is er een zeer gespecialiseerde Italiaanse winkel La Bottega. Ze hebben ook een restaurant aan de overkant van de straat.


Die man heeft alle specialiteiten waar je in Kortrijk maar kan van dromen. Lardo di colonnata - een soort spek dat alleen uit vet bestaat - super op een warm toastje. En Burrata - mozarella gevuld met room. Ik heb er ook 200 gram verse pasta meegenomen. Niet veel maar ik ga het op zijn Italiaans doen, als voorgerecht.
Eenmaal thuis heb ik voor mijn mamma - die naar goede gewoonte mijn strijk kwam doen - en mijzelf een lekker slaatje in mekaar gedraaid.


De vijgen van de markt, de parma en de burrato van de Italiaanse winkel en een beetje kropsla van mijn buurman, de groentenboer.Meer moet dat niet zijn hé. Ah, ja en nog lekker brood - zébulon - van Alex Croquet... ook van Rijsel natuurlijk!Marktslaatje met verse vijgen


Ingredïenten

  • een zestal rijpe vijgen
  • een half kropje sla
  • een zestal fijne sneetjes parmaham
  • Burrata of lekkere mozarella
  • pignons des pins
  • creamy vinaigrette

Geen opmerkingen